مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

علائم بلوغ دختر براي برخي زودتر و براي برخي از آن‌ها ديرتر بروز مي‌يابد. اما همگي آن‌ها تجربيات مشابهي با يكديگر خواهند داشت. اين موضوع هم به خود آن‌ها و هم به اطرافيان كمك مي‌كند تا آگاهي كافي براي مواجهه با اين شرايط را داشته باشند. آن‌ها بلوطشغ را به همراه تغييرات جسماني و رواني تجربه مي‌كنند؛ رشد پستان‌ها بارزترين تغيير جسماني است كه اغلب دختران از بابت آن خشنود مي‌شوند (چرا كه در حال شبيه شدن به مادرشان هستند). اما آكنه، قاعدگي، رويش موهاي زائد، بزرگ شدن بيني و…. از جمله تغييرات ناخوشايند اين دوران است. در ادامه در مورد زمان و روند بروز علائم بلوغ دختران صحبت كرده‌ايم.

 

 

علائم بلوغ دختر

 

به طور كلي بلوغ،دوره اي است كه رشد در آن كامل مي‌شود. علائم بلوغ دختر شامل موارد جسماني و رواني مي‌شود.كنار آمدن با تغييرات ظاهري كار ساده اي يراي نوجوان نيست.حتي ممكن است تحت فشار ديگران نيز قرار گيرد. اين علائم در دختران، در سنين مختلف و با شدن متفاوتي ظهور مي‌كند. .

علائم بلوغ دختر از چه سني ظهور پيدا مي كند؟

آغاز علائم بلوغ دختر معمولا در سن 9 الي 13 سالگي اتفاق مي‌افتد. معمولا در سن 12.5 سالگي علائمي با عنوان بلوغ اوليه ظاهر مي‌شوند كه شامل ترشحات واژن، بوي بدن، دردناك شدن عضلات و… است. عوامل مختلفي وجود دارد كه مي‌توانند بر اين موضوع تاثير بگذارند از جمله اين عوامل مي‌توان به فاكتورهاي ژنتيكي، وضعيت روحي رواني، ميزان تجمع چربي، شاخص توده بدني، نوع تغذيه و سلامت جسماني اشاره كرد.

در همين راستا بررسي‌ها نشان مي‌دهند دخترهايي كه شاخص توده بدني بالاتري دارند، دختران چاق و كساني كه اقوام درجه يك‌شان سابقه بلوغ زودرس داشته‌اند اغلب زودتر از سايرين علائم بلوغ دختر را تجربه مي‌كنند. براي آشنايي با عوامل تاثير گذار بر سن بلوغ نوجوان كليك كنيد.

علائم بلوغ دختران چگونه پديدار مي شود؟

علائم بلوغ دختر را به طور كلي مي‌توان به 3 دسته تقسيم كنند. علائمي كه پيش از 12 سالگي اتفاق مي‌افتند، آن هايي كه در بازه زماني بين 12 تا 15 سالگي رخ مي‌دهند و در نهايت علائمي كه پس از 15 سالگي بروز مي‌يابند. توضيح جامع‌تر اين مراحل به شرح زير مي‌باشد. در اين سنين معمولا چربي بدن دختران به شكل قابل توجهي افزايش پيدا مي‌كند كه باعث بروز مختلفي از جمله چاقي مي‌شود..

علائم بلوغ دختران قبل از 12 سالگي

از جمله اولين علائم بلوغ در دختران بايد به رشد پستان‌ها و گسترش ناحيه قوي دور آن اشاره كرد. جوانه زدن پستان‌ها براي اكثر دختران كمي دردناك است و در مواردي ممكن است با سوزش و خارش همراه شود. در كنار اين مسئله رشد موهاي زائد در نواحي اندام تناسلي نيز از جمله ديگر علائمي است كه دختران معمولا پيش از 12 سالگي آن را تجربه مي‌كنند.

علائم بلوغ دختران در 12 تا 15 سالگي

اين بازه زماني دوراني است كه اكثر دخترها از بروز جوش صورت يا بدن شكايت مي‌كنند، نگران بروز تغييرات ظاهري خود هستند، رشد قد آن‌ها سرعت زيادي مي‌گيرد، موي زير بغل آن‌ها شروع به رشد كردن مي‌كند و چربي بيشتري در ناحيه باسن و ران آن‌ها ذخيره مي‌گردد. همچنين مهم‌ترين علامتي كه در اين دوره بروز مي‌كند تجربه اولين دوره قاعدگي است كه اغلب در سن 13 سالگي اتفاق مي‌افتد.رشد بي تناسب بدن در اين سن بسيار شايع است.شايد دست ها و پاها رشد بيشتري نسبت به ديگر اعضاي بدن داشته باشند..

در نظر داشته باشيد كه همه اين تغييرات مشغوليت ذهني زيادي را به نوجوان تحميل مي‌كنند و باعث بروز علائمي نظير افسردگي يا پرخاشگري مي‌شوند. در نتيجه بسيار اهميت دارند كه در مورد علائم بلوغ و گذرا بودن آن‌ها اطلاعات كافي در اختيار فرزند خود قرار دهيد و او را براي طي اين مسير آماده نماييد.

علائم بلوغ دختران پس از 15 سالگي

روند بلوغ دختران مي‌تواند تا پس از 15 سالگي ادامه داشته باشد. در حقيقت فرايند بالغ شدن مي‌تواند براي آن‌ها تا 18 سالگي به طول بيانجامد. علائمي كه در اين زمان ظاهر مي‌شوند بيانگر تداوم فرايند بلوغ هستند و موارد زير را شامل مي شوند:

منظم شدن چرخه قاعدگي

كامل شدن رشد رحم

كامل شدن رشد پستان ها

پايدار شدن شرايط خلقي و هورمون ها

شباهت هر چه بيشتر ظاهر به يك بزرگسال.

براي اطلاع از علت و درمان جوش بلوغ كليك كنيد.

قاعدگي

يكي از اساسي ترين تغييرات دوران بلوغ براي دختران قاعدگي است. اطلاع از اين موضوع و آگاهي رساني توسط خانواده و مدرسه از مسائل حائز اهميت است. بهداشت دوران قاعدگي مخصوصا در ابتداي بلوغ مي‌تواند سلامت جنسي و باروري دختر را تضمين كند. تحقيقات نشان داده اند كه در جهان از هر 10 دختر 3 مورد آنها در هنگام اولين قاعدگي از اين موضوع اطلاع ندارند. همچنين دختراني كه اطلاع كافي از بدن خود در اين دوران دارند، از سلامت رواني و اعتماد به نفس بالاتري برخوردارند. با او در مورد قاعدگي به طور روشن و متناسب با سن صحبت كنيد.

بهداشت شخصي

بسياري از والدين حتي بعد از دوران بلوغ نيز به دختر خود اجازه اصلاح موهاي زائد را نمي‌دهند. همچنين بيشتر شدن بوي بدن در اين سنين طبيعي است كه استحام مرتب يا استفاده از خوشبو كننده ها توصيه مي‌شود. نحوه استفاده از نوار بهداشتي يا حتي دسترس بودن آن نيز يكي از مسائلي است كه خانواده ها بايد به آن توجه كنند.

حتما از صفحه اينستاگرام ذهن نو و كانال تلگرامي ذهن نو ديدن نماييد.

چالش هاي روانشناختي مرتبط با بلوغ دختران

 

بلوغ دختران علاوه بر جنبه جسماني يك جنبه روانشناختي نيز دارد. دختران در سنين بلوغ خود تحريك پذيرتر شده و در نتيجه حساس‌تر مي‌شوند. به همين خاطر ممكن است متوجه شويد دخترتان كمي زودرنج شده يا بيشتر از قبل عصباني مي‌شود. علاوه بر اين‌ها به عنوان والدين حتما متوجه اين موضوع مي‌شويد كه فرزندتان مي‌خواهد به نوعي اعلام استقلال كند و به عنوان يك بزرگسال خود را معرفي نمايد. از همين رو ديگر علاقه‌اي ندارد همانند يك كودك با او رفتار نماييد. همچنين برهم خوردن تعادل هورمون ها در بدن دختر نوجوان آنها دمدمي مزاج مي‌كند. گاهي از اينكه هيچ كنترلي بر روي خلق و خوي خود ندارند؛ بسيار آشفته مي‌شوند.

افزايش تمايل به گذراندن اوقات با گروه دوستان، كاهش حرف شنوي از والدين و تقليد از الگوهاي مورد علاقه زندگي از جمله ديگر تغييرات رفتاري مرتبط با بلوغ است. بسيار اهميت دارد كه در اين دوران اصول برخورد با يك نوجوان را بلد باشيد و فرزند خود را به خوبي درك نماييد. اگر در تعامل با دخترتان در سنين بلوغ با مشكل مواجه شده‌ايد، مراجعه به يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما ياري برساند. براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد.

چگونگي رويارويي با علائم بلوغ دختر

قطعا اين دوران، چالش بزرگي در زندگي نوجوان دختر خواهد بود. عده اي به دليل  ناتواني در پذيرفتن اين تغييرات دچار انزوا يا اختلالت رواني خواهند شد يا حتي دست به بزهكاري مي‌زنند. اما روش هايي براي كنترل عواقب اين دوران وجود دارد. براي آشنايي بيشتر با علائم بلوغ دختر نوجوان اين مقاله را مطالعه كنيد.

آموزش جنسي

والدين يا مدارس با آموزش برخي مسائل ضروري به دختران مي‌توانند آن را در مقابل بسياري از مخاطرات حفظ كنند. براي مثال با توضيح دادن تغييرات بدني يا راه هايي براي مقابله با پيامدهاي رواني به نوجوان، براي او نيز فضاي امني محيا كنند تا به راحتي احساساتش را بيان كند. مشكلات يا سوالاتي در زمينه هويت، استقلال فردي و ارزش ها از علائم بلوغ دختر است. گفت وگو با خانواده، يكي از راه هاي پاسخ دادن به اين سوالات است.

كمك از مشاور

اگر قادر راهنمايي درست نوجوان خود نيستيد؛ از يك روانشناس كمك بگيريد. رفتارهاي آنان تا حدي طبيعي است ولي با شدت گرفتن يا طولاني شدن آنها بهتر است با يك متخصص در اين زمينه مشورت كنيد. شايد دختران در اين سنين احساس گناه يا شرم داشته باشند كه اين در اعتماد به نفس آنها تاثير بسزايي خواهد داشت. حتي اگر نوجوان از اين مرحله با موفقيت عبور كند و شرايط جسماني او وضعيتي عادي پيدا كند؛ بازهم خجالت همراه آنها خواهند ماند. همچنين بيان يك سري از مسائل با خانواده ها، براي دختران سخت است. از اين طريق نوجوان مي‌تواند با فردي باصلاحيت، گفت و گو كند. براي جلوگيري از زشت شدن و مشكل باقيافه در بلوغ كليك كنيد.

سخن پاياني

طبيعي است كه علائم بلوغ دختر زود تر از پسرا آشكار شود كه اين به معني بلوغ زودرس نيست. مقايسه دختران و پسران در اين زمينه كار درستي نخواهد بود چرا كه به طور كلي دو فرايند متفاوت است. بلوغ زودرس يا ديررس در دختر، براي او مشكلاتي را به همراه خواهد آورد. هيجان و حس كنجكاوي آنان در مسائل مختلف، خود نشانه اي از بلوغ است كه نبايد سركوب شود. واكنش صحيح خانواده ها و اطرافيان به  اين موضوع، در آينده دختر بسيار است. براي اطلاع از دلايل بلوغ ديررس پسران و دختران كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه علائم بلوغ دختر مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

چه زماني مي توان گفت دختر دچار بلوغ زودرس شده است؟

طبق نظر متخصصين شروع علائم بلوغ قبل از 8 سالگي به عنوان بلوغ زودرس در نظر گرفته مي‌شود. اين شرايط مي‌تواند فشارهاي جسمي و رواني مضاعفي را به فرزندتان وارد كند. از همين رو لازم است با يك پزشك در اين زمينه مشورت كرده و در صورت بروز آسيب هاي روانشناختي از يك روانشناس نيز كمك بگيريد.

چه دختراني بيشتر در معرض بلوغ زودرس قرار دارند؟

عوامل مختلفي مي تواند در بلوغ زودرس دختران تاثيرگذار باشد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به چاقي، فاكتورهاي ژنتيكي، نوع تغذيه، سلامت عمومي و شرايط روحي و رواني اشاره كرد

علائم پايان بلوغ كدام اند؟

پايدار شدن خلق و خو و بهبود در شرايط رفتاري، منظم شدن عادت ماهيانه،به پايان رسيدن درد هاي رشدي، كامل شدن رشد پستان ها و از بين رفتن جوش هاي صورت از نشانه هاي پايان بلوغ هستند.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/3/20  ] [ ۲۱ ] [ newmiind ] [ ]

علائم بلوغ دختر براي برخي زودتر و براي برخي از آن‌ها ديرتر بروز مي‌يابد. اما همگي آن‌ها تجربيات مشابهي با يكديگر خواهند داشت. اين موضوع هم به خود آن‌ها و هم به اطرافيان كمك مي‌كند تا آگاهي كافي براي مواجهه با اين شرايط را داشته باشند. آن‌ها بلوغ را به همراه تغييرات جسماني و رواني تجربه مي‌كنند؛ رشد پستان‌ها بارزترين تغيير جسماني است كه اغلب دختران از بابت آن خشنود مي‌شوند (چرا كه در حال شبيه شدن به مادرشان هستند). اما آكنه، قاعدگي، رويش موهاي زائد، بزرگ شدن بيني و…. از جمله تغييرات ناخوشايند اين دوران است. در ادامه در مورد زمان و روند بروز علائم بلوغ دختران صحبت كرده‌ايم. 

 

منبع : علائم بلوغ دختر

علائم بلوغ دختر از چه سني ظهور پيدا مي كند؟

آغاز علائم بلوغ در دختران معمولا در سن 9 الي 13 سالگي اتفاق مي‌افتد. عوامل مختلفي وجود دارد كه مي‌توانند بر اين موضوع تاثير بگذارند از جمله اين عوامل مي‌توان به فاكتورهاي ژنتيكي، وضعيت روحي رواني، ميزان تجمع چربي، شاخص توده بدني، نوع تغذيه و سلامت جسماني اشاره كرد. در همين راستا بررسي‌ها نشان مي‌دهند دخترهايي كه شاخص توده بدني بالاتري دارند، دختران چاق و كساني كه اقوام درجه يكشان سابقه بلوغ زودرس داشته‌اند اغلب زودتر از سايرين علائم بلوغ را تجربه مي‌كنند. براي آشنايي با عوامل تاثير گذار بر سن بلوغ نوجوان كليك كنيد.

علائم بلوغ در دختران چگونه پديدار مي شود؟

علائم بلوغ در دختر را به طور كلي مي‌توان به 3 دسته تقسيم كنند. علائمي كه پيش از 12 سالگي اتفاق مي‌افتند، آن هايي كه در بازه زماني بين 12 تا 15 سالگي رخ مي‌دهند و در نهايت علائمي كه پس از 15 سالگي بروز مي‌يابند. توضيح جامع‌تر اين مراحل به شرح زير مي‌باشد.

علائم بلوغ دختران قبل از 12 سالگي

از جمله اولين علائم بلوغ در دختران بايد به رشد پستان‌ها و گسترش ناحيه قوي دور آن اشاره كرد. جوانه زدن پستان‌ها براي اكثر دختران كمي دردناك است و در مواردي ممكن است با سوزش و خارش همراه شود. در كنار اين مسئله رشد موهاي زائد در نواحي اندام تناسلي نيز از جمله ديگر علائمي است كه دختران معمولا پيش از 12 سالگي آن را تجربه مي‌كنند.

علائم بلوغ دختران در 12 تا 15 سالگي

اين بازه زماني دوراني است كه اكثر دخترها از بروز جوش صورت يا بدن شكايت مي‌كنند، نگران بروز تغييرات ظاهري خود هستند، رشد قد آن‌ها سرعت زيادي مي‌گيرد، موي زير بغل آن‌ها شروع به رشد كردن مي‌كند و چربي بيشتري در ناحيه باسن و ران آن‌ها ذخيره مي‌گردد. همچنين مهم‌ترين علامتي كه در اين دوره بروز مي‌كند تجربه اولين دوره قاعدگي است كه اغلب در سن 13 سالگي اتفاق مي‌افتد.

در نظر داشته باشيد كه همه اين تغييرات مشغوليت ذهني زيادي را به نوجوان تحميل مي‌كنند و باعث بروز علائمي نظير افسردگي يا پرخاشگري مي‌شوند. در نتيجه بسيار اهميت دارند كه در مورد علائم بلوغ و گذرا بودن آن‌ها اطلاعات كافي در اختيار فرزند خود قرار دهيد و او را براي طي اين مسير آماده نماييد.

علائم بلوغ دختران پس از 15 سالگي

روند بلوغ دختران مي‌تواند تا پس از 15 سالگي ادامه داشته باشد. در حقيقت فرايند بالغ شدن مي‌تواند براي آن‌ها تا 18 سالگي به طول بيانجامد. علائمي كه در اين زمان ظاهر مي‌شوند بيانگر تداوم فرايند بلوغ هستند و موارد زير را شامل مي شوند:

  • منظم شدن چرخه قاعدگي
  • كامل شدن رشد رحم
  • كامل شدن رشد پستان ها
  • شباهت هر چه بيشتر ظاهر به يك بزرگسال

چالش هاي روانشناختي مرتبط با بلوغ دختران

بلوغ دختران علاوه بر جنبه جسماني يك جنبه روانشناختي نيز دارد. دختران در سنين بلوغ خود تحريك پذيرتر شده و در نتيجه حساس‌تر مي‌شوند. به همين خاطر ممكن است متوجه شويد دخترتان كمي زودرنج شده يا بيشتر از قبل عصباني مي‌شود. علاوه بر اين‌ها به عنوان والدين حتما متوجه اين موضوع مي‌شويد كه فرزندتان مي‌خواهد به نوعي اعلام استقلال كند و به عنوان يك بزرگسال خود را معرفي نمايد. از همين رو ديگر علاقه‌اي ندارد همانند يك كودك با او رفتار نماييد.

افزايش تمايل به گذراندن اوقات با گروه دوستان، كاهش حرف شنوي از والدين و تقليد از الگوهاي مورد علاقه زندگي از جمله ديگر تغييرات رفتاري مرتبط با بلوغ است. بسيار اهميت دارد كه در اين دوران اصول برخورد با يك نوجوان را بلد باشيد و فرزند خود را به خوبي درك نماييد. اگر در تعامل با دخترتان در سنين بلوغ با مشكل مواجه شده‌ايد، مراجعه به يك روانشناس متخصص در حيطه كودك و نوجوان مي‌تواند تا حد زيادي در اين زمينه به شما ياري برساند. براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

طبق نظر متخصصين شروع علائم بلوغ قبل از 8 سالگي به عنوان بلوغ زودرس در نظر گرفته مي‌شود. اين شرايط مي‌تواند فشارهاي جسمي و رواني مضاعفي را به فرزندتان وارد كند. از همين رو لازم است با يك پزشك در اين زمينه مشورت كرده و در صورت بروز آسيب هاي روانشناختي از يك روانشناس نيز كمك بگيريد.

عوامل مختلفي مي تواند در بلوغ زودرس دختران تاثيرگذار باشد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به چاقي، فاكتورهاي ژنتيكي، نوع تغذيه، سلامت عمومي و شرايط روحي و رواني اشاره كرد.

   

منبع : علائم بلوغ دختر

 

 


:: بازديد از اين مطلب : 1

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/3/20  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 10
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب